TIETOJA PELAAJILLE

Live-roolipeli, tai yksinkertaisemmin live-peli on eräänlainen improvisoitu roolinäytelmä, jossa jokainen osallistuja voi omalla roolillaan, hahmollaan, vaikuttaa juonen kulkuun ja lopputulokseen.

Tämä kyseinen peli sijoittuu keskiaikaiseen fantasiamaailmaan, jossa on ritareita, velhoja, taikuutta ja vaaroja (ei toki todellisia, vaan pelin mukaisia ja huolella suunniteltuja). Örkit vaanivat metsissä ja jokaisen seikkailijan panos on tärkeä.

Tunnelman kannalta on tärkeää, että pelaajat pukeutuvat rooliensa mukaisiin keskiaikaisen kaltaisiin asusteisiin ja pukeutuminen onkin pääasiassa ainoa rekvisiitta, jonka pelaaja itse hankkii. Pukeutumista peliin voi etsiä vaikka kierrätyskeskuksista tai kirpputoreilta. Muu rekvisiitta, kuten esim. aseet ja pelissä käytettävät varusteet tulevat tässä pelissä pelin järjestäjien taholta.

Pelin taistelut käydään n.s. bofferi- eli pehmustetuilla aseilla, jotka on valmistettu kevyestä muoviputkesta ja päällystetty pehmeällä putkieristeellä ja / tai superlonilla. Aseet on valmistettu siten, ettei loukkaantumisvaaraa pääse syntymään taisteluissa. Lisäksi taisteluissa on tarkat säännöt, joista lisää tuonnempana. Aseet tulevat siis järjestäjien taholta, mutta peliin saa tuoda myös mahd. oman bofferinsa, jos omistaa sellaisen. Tällöin aseelle tehdään kuitenkin TIUKKA turvatarkastus.

Kakkospelin seikkailu on suunnattu 8-12 vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat jo aikaisemmin olleet seikkailussa mukana. Ensikertalaisille suosittelemmme Velho Darganin Aarre ykköspeliä. Seikkailu tapahtuu johdetusti ja ikärajassa voidaan tarvittaessa hieman joustaa.

Pelin osallistumismaksu on 40 eur. Maksut kerätään paikanpäällä kun seikkailijat saapuvat peliin. Varaathan mukaan tasarahan, niin maksu on joustavaa. Pelimaksuun sisältyy ohjatun seikkailun lisäksi ruokailut, pelissä käytettävät laina-aseet ja rekvisiitta sekä pelaajien vakuutus. Majoitus tapahtuu omissa teltoissa tai mahdollisesti yhteismajoituksena.

Peli pidetään perinteisesti Saarijärven Lanneveden kylällä Kiimasjärven rannalla Rynkäsvuoren maisemissa. Pelin ajankohta on viikonloppuna 2.7. - 3.7.2016. Peli alkaa lauantaina keskipäivällä klo 12.00 ja kestää sunnuntai iltapäivään n. klo 15.00 saakka. Kakkospeliin voi osallistua kerralla 20 henkeä ja osallistumiset otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

MITÄ SIIS MUKAAN?

Kaikkien kannattaa ottaa mukaansa roolivaatteidensa lisäksi hieman vaihtovaatteita mm. vaihto sukat. Jokaisen on hyvä ottaa kengät, jotka eivät kastu helposti. Kumi- tai nahkasaappaat ovat hyvät ja niistä saa helposti rooliasuun sopivat. Myös lenkkarit voi ottaa ja niitä voi käyttää, jos keli sallii. Lenkkarit eivät kuitenkaan ole kovin keskiaikaisen näköiset ja ne onkin hyvä naamioida esim. säkkikankaalla. Lisäksi voi ottaa mukaan kaikkea, mitä luulee tarvitsevansa esim. hyttysmyrkyn, puukon, taskulampun, jotain pientä naposteltavaa ja niin edespäin. Vyö ja vyölaukku ovat hyviä aseiden ja tavaroiden kuljetukseen. Osallistumismaksun lisäksi oikeaa rahaa ei pelissä / pelipaikalla tarvita, sillä lähimpään kauppaan on matkaa yli 5 km.

Pääruokailu on lauantaina iltapäivällä. Lisäksi lauantaina on tarjolla runsas iltapala ja sunnutaina tukeva aamupala, jolla jaksaa seikkailla pelin läpi. Ruokailua varten jokaisen tulee ottaa omat ruokailuvälineet. Yöllä tietysti paistellaan makkaroita nuotiolla. Mahdollisista ruoka allergioista tulee ilmoittaa ajoissa, jotta saadaan kaikille hyvää ruokaa. Lauantaina aamulla jokaisen seikkailijan kannattaa syödä kotonansa tukevasti ennen peliä, jotta tehoa riittää päivälliseen asti.

Jokainen seikkailija on tapaturmavakuutettu pelin keston ajaksi.

Yöpyminen tapahtuu yhteismajoituksena teltoissa, jotka tulevat pelin järjestäjien taholta. Jokainen seikkailija ottaa omat makuupussit ja telttapatjat mukaan. Myös oman teltan saa ottaa jos haluaa ja sen pystytykseen saa vetäjiltä apua paikan päällä.

Mukaan siis:
• Roolivaatteet
• Vaihtovaatteet
• Kengät mielellään vedenpitävät
• Ruokailuvälineet
• Makuupussi ja makuualusta telttamajoitusta varten
• Muuta mitä luulee tarvitsevansa?

Kaikkiin mahdollisiin ja joihinkin mahdottomiin kysymyksiin saa vastauksen ennen peliä sähköpostilla tai soittamalla.

Atte Kotilainen
Puh 050 3596651
E-Mail: atte.kotilainen@hotmail.com

Pelin järjestää:
Saarijärven nuorisotoimi
Antti Sivonen
Puh. 044-4598 750
E-Mail: antti.sivonen@saarijarvi.fi

 
 
PELIESITTELY TIETOJA RIIHI KAUPUNKI HAHMOLUOKAT
SÄÄNNÖT ILMOITTAUTUMINEN YKKÖSPELI