HAHMOLUOKAT
Velho Darganin Aarre kakkospelaajat, eli aikaisemmin pelissä mukana olleet pelaajat voivat ihmishahmojen lisäksi pelata Haltijoita, Kääpiöitä ja Örkkejä. Voit valita vapaasti minkä kansan puolia haluat pitää. Yhteistyö on kuitenkin valttia näinä vaikeina aikoina.

Ihmiset
Rotunsa puolesta ihmishahmoa on helpointa pelata.

IHMISTEN HAHMOLUOKAT


SEPPÄ

Voimakas ja ammattitaitoinen karski seppä

- Saa käyttää Pajavasaraa aseena
- Saa käyttää kilpeä
- Saa käyttää yhdenkäden normaaleja aseita (mutta ei heittoaseita)
- Osaa arvioida aarteita ja tutkia rakennelmia
- Osaa korjata aseita
- Ei saa käyttää haarniskaa
- Kaksinkertainen kesto iskuja vastaan


METSÄSTÄJÄ
Taitava jousiampuja ja eränkävijä

- Voi käyttää jousta ja keihästä
- Voi käyttää normaaleja yhdenkäden aseita ja heittotikaria
- Osaa hiipiä ja piileskellä metsässä (väijyä)
- Osaa tehdä ansoja ja majoja metsässä
- Osaa kiipeillä
- Ei saa käyttää haarniskaa
- Ei saa käyttää kilpeä


SOTURI

Rohkea ja kova etulinjan taistelija

- Voi käyttää kaikkia lähitaistelu aseita (paitsi Sepän Pajavasaraa ja Papin Sauvaa)
- Voi käyttää kilpeä
- Voi käyttää haarniskaa
- Kaksinkertainen vahingon kestävyys
- Ei saa käyttää heittoaseita


VELHO
Mystisiä loitsuja käyttävä salaperäinen hahmo

- Voi käyttää taistelussa loitsujen lisäksi vain tikaria (myös heitto)
- Ei saa käyttää haarniskaa
- Ei saa käyttää kilpeä
- OSAA LOITSIA

Tulipallo
Salama
Uni
Näkymättömyys
Vahingonlisäys
Suoja
Halvaus


PAPPI
Hurskas parantaja, sauvankäytön mestari

- Voi käyttää vain tylppiä aseita ( murskaavia )
- Voi käyttää Papin Sauvaa aseena ( Yksi pelin tehokkaimpia aseita )
- Voi käyttää kilpeä
- Ei saa käyttää haarniskaa
- Osaa käännyttää kuolemattomia pakoon ( Zombiet yms.)
- Ainoa joka osaa voimakkaita Parannus ja Henkiinherätys loitsuja

Parannus
Täysparannus
Kuolleistaherätys
Uni
Suoja
Rukouskysymys


VARAS

Kunniallinen, mutta ovela. Ketterä luikuri

- Osaa tiirikoida lukkoja ja poistaa ansoja
- Osaa hiipiä äänettömästi ja piileskellä varjoissa
- Osaa kiipeillä
- Voi yrittää tainnutusta nuijalla
- Voi käyttää vain lyhyitä yhdenkäden aseita ja heittotikaria
- Ei saa käyttää haarniskaa
- Ei saa käyttää kilpeä

HALTIJAT

Haltijat ovat hyvin sivistynyt kansa. Tämä ilmenee koko heidän hillityssä käytöksessään. Haltijat ovat viisaita ja harkitsevia. He miettivät ja suunnittelevat ensin asiat tarkkaan, eivätkä ryntää suin päin joka paikkaan. 

Haltijat inhoavat raakuutta ja turhaa väkivaltaa. Tästä syystä he inhoavat ja halveksivat raakoja Örkkejä.  Taistelun tullen Haltijat ovatkin mieluiten poissa lähitaistelusta ja käyttävät jousiaan, joiden käytössä he ovat mestareita.

Haltijat ovat toisilleen ehdottoman rehellisiä, mutta Haltijoiden tiedetään kertoneen muille roduille "vääristeltyä totuutta", mikäli se on Haltijoiden edun kannalta tarpeen.

Haltijat tottelevat viisasta johtajaansa lojaalisti.  Jos Haltija on johtajansa kanssa erimieltä jostain asiasta, tämä voi ehdottaa neuvottelua asiasta.

Haltijat arvostavat kauneutta, viisautta ja rauhaa, eivätkä katso suopeasti metsässään meuhkaavia tyyppejä, olivat nämä mitä rotua tahansa.

Iso Entti on vanha ja viisas puun henki, joka on Haltijoiden arvostama ystävä.

Ihmisiin Haltijat suhtautuvat viileästi. He kunnioittavat ihmisten lakeja riihikaupungissa ja odottavat ihmisiltä samaa käytöstä omassa metsässään.

Kääpiöitä Haltijat hieman karttavat näiden outojen tapojen vuoksi, mutta Haltijat arvostavat Kääpiöiden rehellisyyttä.

Epäkuolleita Haltijat vihaavat, inhoavat ja pelkäävät.

 

KÄÄPIÖT

Kääpiöt ovat ehdottoman rehellistä ja hyvin ahkeraa kansaa. Kääpiöt työskentelevät vuorellaan louhoksissa ja he ovat taitavia rakennelmien ja eri esineiden tekijöitä ja tutkijoita. Kääpiöistä vanhin on kuningas, jota muut kääpiöt tottelevat ehdottomasti ja mukisematta. Kuningas toimii aina viisaasti ja kääpiöiden edun mukaisesti.

Kääpiöt ovat kovia ja peräänantamattomia sotureita puolustaessaan alueitaan, omaisuuttaan, kunniaansa tai tovereitaan. Kääpiöt eivät kuitenkaan itse haasta riitaa, vaan tarttuvat aseisiinsa vasta kun muita keinoja ei ole. Kääpiö ei osallistu väijytyksiin, eikä lyö aseella aseetonta vihollista. Tähän muodostavat epäkuolleet kuitenkin poikkeuksen. Kääpiöt vihaavat epäkuolleita, koska nämä häpäisevät maan. Kääpiöiden mielestä epäkuolleet tulee hävittää keinoja kaihtamatta.

Kääpiöt ovat ehdottoman rehellisiä niin toisilleen, kuin myös muukalaisille ja muiden rotujen edustajille. Kääpiöt eivät mielellään halua valehdella tai huijata missään tilanteessa.

Örkeistä Kääpiöt eivät pidä näiden epärehellisyyden vuoksi.

Haltijoiden tavat oudoksuttavat Kääpiöitä.

Ihmisistä Kääpiöt arvostavat eniten Seppiä ja Sotureita. Metsästäjiin he suhtautuvat viileästi. Velhoista ja papeista kääpiöt eivät juurikaan välitä ja Varkaista Kääpiöt eivät pidä.

 

ÖRKIT

Örkit ovat raakoja ja raivokkaita sotureita, varsinkin hyökätessään suurena laumana. Örkkien moraali on kuitenkin heikko ja yksinään tai tukalassa tilanteessa he ovat yleensä todellisia pelkureita. Örkit ovat ahneita, epäluotettavia ja ärsyttäviä. He pitävät hirveää meteliä ja uhoavat mielellään kaikille. Varsinkin Reuhujuurta syöneet örkit ovat kauheita. Örkeillä ei ole mitään aserajoituksia. Kestoltaan Örkit ovat normaaleja, paitsi reuhujuurta syöneet örkit saavat soturin keston ja muuttuvat shokissa raivokkaiksi (tyyliin: käsi irtosi- RRRÄYYRR !!!). Örkit vihaavat kaikkia, mutta eniten ne inhoavat Haltijoita. Örkit pukeutuvat riepuihin ja ovat rumia ja arpisia, heillä on alaleuassaan torahampaat kuin villisioilla.

Ohjeita ja vinkkejä Örkkihahmon pelaajalle:

Örkit ovat tyhmiä. Älä yritäkään keksiä mitään viisasta, kun pelaat Örkkiä. Örkit ymmärtävät vihjeen vasta kun kompastuvat siihen.

Örkit ovat myös raakoja ja alkukantaisia. Ne syövät kaiken sormin tai veitsiään apuna käyttäen. Ne puhuvat vain yksittäisiä lauseita murahtelemalla ja nahistelevat ja ärähtelevät toisilleenkin. Se on vain niiden tapa, eivätkä ne tosissaan useinkaan taistele keskenään.

Lisäksi Örkit ovat yksin jäätyään todella arkoja. Ne pyrkivät keinolla millä hyvänsä pelastamaan oman nahkansa. Suurella ylivoimalla Örkit räyhäävät ja ovat olevinaan kovia, mutta jos tilanne näyttää lähtevän huonoon suuntaan, Örkit ottavat nopeasti jalat alleen. Kiinnijäätyään Örkit ruikuttavat armoa ja lupaavat mitä tahansa päästäkseen pois... Useinkaan ne eivät tosin pidä lupauksiaan.

Örkit ovat ahneita ja epärehellisiä. Varsinkin toisen rodun edustajia ne yrittävät huijata minkä kerkeävät. Valitettavasti Örkkien huono äly kostautuu tässä. Riihikaupungin Seppä ei useinkaan osta tavallisia kiviä ja multakokkareita kultakimpaleina.

Örkit innostuvat helposti kaikista suunnitelmista, mutta kyllästyvät myös yhtä nopeasti, jos ei ole tarpeeksi toimintaa.

Örkit pelkäävät johtajaansa Isoa Örkkiä. He tottelevat johtajaansa, koska muuten tämä rankaisee heitä. Örkit vertaavat alituiseen, kumpi on pelottavampi, johtaja vai tämän määräämä tehtävä. Jos johtaja tuntuu pelottavammalta Örkki tottelee johtajaansa, mutta henkeään se ei vaaranna. (Ellei johtaja uhkaa jollain vielä pahemmalla, esim. elävältä nylkemisellä.)

Örkit himoitsevat Reuhujuurta. Reuhujuuri on maaginen kasvi, jota vain Haltijat (ne saastaiset rehut) osaavat poimia. Reuhujuurta syönyt Örkki ei tunne pelkoa ja on erittäin raivokas. Örkin kestot nousevat seuraavasti: Pienet aseet eivät vaikuta, muut aseet vaikuttavat astetta heikommin (eli keskikokoinen vastaa pientä ja suuri keskikokoista). Lisäksi Örkit eivät mene shokkiin, vaikka raajoja irtoilisi, vaan tulevat entistä äkäisemmiksi.

Epäkuolleita Örkit pelkäävät ja vihaavat! Jopa vielä enemmän kuin Haltijoita.

Örkkien sanontoja muista roduista.

- Ihmiset: Ihmiset haisee!

- Haltijat: Haltijat haisee! Hyi rehuja! Vihannes ruokaa!

- Kääpiöt: Kääpiöt haisee! Ei oo hyviä! Maistuu mullalle! 

 
 
PELIESITTELY TIETOJA RIIHI KAUPUNKI HAHMOLUOKAT
SÄÄNNÖT ILMOITTAUTUMINEN YKKÖSPELI